Nominera föreningar och eldsjälar till Föreningsgalan 2020

Bild: Pehr Malmström utsågs till Årets eldsjäl idrott på Föreningsgalan 2019

Den 8 maj är det åter dags för Föreningsgalan. Under kvällen delas det ut priser till föreningar och personer inom föreningslivet.

Fritidsnämndens priser är fyra till antalet:
Årets förening och Årets idrottsförening som erhåller 25 000 kronor var samt
Årets eldsjäl och Årets idrottseldsjäl som erhåller 10 000 kronor var.

Nominera föreningar och eldsjälar som du tycker bör uppmärksammas senast 29 februari 2020.

Nominera här

Regler och jury
Juryn har att bedöma nomineringarna utifrån underlag och/eller hänvisning till annan information. Juryn kan själv välja att premiera t ex en förening som varit särskilt framgångsrik ett år, har ökat medlemsantal eller har gjort någon särskild insats under året som gått. Det gäller också eldsjälen – lång och trogen tjänst eller en ledare som gjort något särskilt under året som gått. Viktigt att en eldsjäl representerar ett jämlikt, jämställt och inkluderande ledarskap. Årets eldsjäl får inte vara anställd i förening utan en ideellt arbetande ledare. Förening ska vara registrerad hos fritidsförvaltningen. Alla priser betalas ut till förening och ej till person som vunnit priset.

Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Fritidsförvaltningen bereder underlag för juryn som möts och tar beslut drygt en månad innan Föreningsgalan. Vinnande förening och eldsjäl får besked från förvaltningen och bjuds in till galan med gäst.

Posted in Nyheter.