Föreningarnas dag 11 augusti 2024

Den 11 augusti mellan kl. 11.00-15.00 har du möjlighet att möta Malmös föreningsliv på Gustav Adolfs Torg. Vi bjuder på en spännande mix av föreningar och om du letar efter ett nytt fritidsintresse eller kanske rentav en förening att engagera dig i ideellt är Föreningarnas dag en bra start! Mellan kl. 12.00-15.00 kommer flera av de deltagande föreningarna att uppträda på Gatuscenen och vi kan redan nu presentera scenprogrammet (notera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras med kort varsel).

Föreningarnas dag arrangeras av Malmö Idrottsföreningars Samorganisation – MISO på uppdrag av fritidsförvaltningen.

På Föreningarnas dag 11 augusti möter du:

GAK Enighet
Föreningen bedriver kampsportsträning i karate, Judo, Taekwondo, Boxning, Kendo, Aikido, Ju-jutsu, Boxning och Thai-och kickboxning för barn/ungdom och vuxna.
www.enighet.se

Malmöhusgardet
Historisk förening som vill levandegöra Malmös praktfulla 1500-tals historia med kopior av dräkter och vapen från 1500-talet. Föreningen utför b la. vakthållning på Malmöhus och Rådhuset!
www.malmohusgardet.se

Allas lika värde förening
Vi erbjuder barn- ungdoms verksamheter även för vuxna och seniorer. Vi har allt ifrån idrottsaktiviteter till läxhjälp. Vid vårt bord kommer vi att erbjuda aktiviteter för barn gällande miljö & hållbarhet!
www.vfmalmo.org

Malmö FBC
Malmö FBC erbjuder innebandy för både bredd och elit. Klubben har ett stort socialt engagemang och 2022 tog klubben emot Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad. Vid Malmö FBCs bord kommer barn och ungdomar att kunna prova-på att spela innebandy och delta i en tävling i prickskytte.
www.malmofbc.se

Positiva Gruppen Syd
Positiva Gruppen Syd en organisation som arbetar för alla som lever med hiv eller berörs av hiv i Södra Sverige. Föreningens syfte är att öka välbefinnande och stärka livskvaliteten för personer som lever med hiv. Det gör vi genom att erbjuda stöd, fokus på peer navigation och sociala aktiviteter för målgruppen samt föreläsningar och kampanjer för att minska hiv relaterade stigmat. Välkommen att prata med oss på Föreningarnas dag!
www.pgsyd.se

Psoriasförbundet Malmö – Vellinge
Psoriasis är en vanligt kronisk sjukdom som drabbar 2-3% av världens befolkning. Det finns ingen bot för sjukdomen men den kan lindras med behandling. Psoriasisförbundet Malmö-Vellinge sprider information om sjukdomen, erbjuder medlemsaktiviteter och driver även en behandlingsanläggning i Malmö.
www.psoriasisforbundet.se/malmo-vellinge/

Malmö Esperantoförening
Föreningen sprider kunskap om det internationella språket Esperanto.
www.facebook.com/malmo.esperanto/

Föreningen Värnet
Vår förening erbjuder social verksamhet för funktionshindrade och 65+. För att kunna vara med på alla våra aktiviteter behöver du vara medlem i föreningen. Vi gillar att spela bowling, bingo och att dansa. Då och då åker vi på utflykter eller läger.
www.varnet.se

KSF Srbija
Vår förening erbjuder fotboll, basket och folkdans. Kom och hälsa på oss på Malmöfestivalen och prova på basketaktiviteter vid vårt bord!
www.srbija-malmo.com

Aktiva Seniorer i Malmö
Att berika äldre människors tillvaro och motverka ensamhet bland äldre genom ett rikt utbud av aktiviteter såsom månadsmöten, utflykter, teaterresor, studiebesök och skapa en social trivsel, social samvaro och trivsel. Du kan alltid vid ett tillfälle deltaga i någon Prova på aktivitet vid någon av våra olika aktiviteter.
www.malmo.aktivaseniorer.com

Malmö Budoklubb
Budoträning är rolig, spännande och ger en varierad träning som bygger på anrika traditioner och rörelseglädje. Vi verkar även för ökad förståelse för det japanska språket och kulturen.
www.malmobudoklubb.se

Bulltofta SIF
En ungdomsförening av unga för unga. I vår förening bedriver vi varierade kostnadsfria aktiviteter av unga för unga.
www.bulltoftaif.se

Noaksark mosaik
Till oss kommer människor som lever med hiv, är närstående eller som har behov av att prata om hiv eller vill hivtesta sig. Vi erbjuder utbildning och information i olika former för yrkesgrupper och allmänhet. Du som vill träffa andra som också lever med hiv är välkommen till våra aktiviteter eller vår öppna stödverksamhet.
www.noaksark.org/mosaik/

HuaDing Chinese Swedish Cultural Association
Vi undervisat traditionell kinesiska dans och matlagning. Vi organiserar också andra kulturella aktiviteter.
Prova på kinesiska kalligrafi och paper cutting.
www.facebook.com/p/Hua-Ding-Chinese-Swedish-Cultural-Association-100064007341636/

Heleneholms IF
Heleneholms IF bedriver träning inom Friidrott, triathlon och löpning.
Vid vårt bord kan du prova på stående längdhopp!
www.heleneholmsif.se

Maskrosbarn
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation vars syfte är att ge stöd åt ungdomar i ålder 13-19 år som har en förälder i missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter ungdomen för våld. Vår stödverksamhet i Malmö bemannas av både personal, volontärer och timanställda. Maskrosbarn har flera stöd, b la. en ungdomsgård, stödsamtal, coachprogram, läger etc.
www.maskrosbarn.org/malmo/

Malmö tennisklubb
Vår huvudsakliga verksamhet är tennis. Föreningen erbjuder träningsgrupper för barn, ungdomar, vuxna, seniorer och för personer med rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Hos oss är man välkommen oavsett om man är nybörjare eller elit.
På föreningarnas dag kan man prova att spela tennis vid minitennisnät!
www.malmotk.se

Nabta Kultur Föreningen
Vår förening bedriver kulturaktiviteter och läxhjälp.

Malmö Parkourklubb
Malmö Parkourklubb finns på plats på föreningarnas dag med enklare prova-på aktiviteter.
www.malmoparkour.se

FRISKT
Vår förening fokuserar på att synliggöra personer med funktionsnedsättningar som sjunger, skriver musik, texter, målar eller andra typer av kulturutövare.
www.friskt.org

C.O.L.I.B.R.I
Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi.
www.capoeirasweden.se

Malmö Släktforskarförening
Vår förening erbjuder till exempel föredrag, temakvällar och utbildningar inom släktforskning. Vi är en mötesplats för släktforskare som brinner för släktforskning.
www.msff.se

Irakiska Kulturföreningen i Malmö
Träffpunkt för sociala- och kulturella aktiviteter.
www.facebook.com/groups/220366408092643/

Out of Africa
Out of Africa är mer än bara en förening – vi är en kärleksfull gemenskap som välkomnar alla. Oavsett om du har rötter i Afrika eller bara älskar kulturen.
www.outofafricasweden.org

Frontier MMA
Vi erbjuder kampsport för barn och ungdomar. Klubben är framgångsrik inom Brasiliansk Jiu-Jitsu och Mixed Martial Arts (MMA).
www.frontiermma.se

Malmö Finska förening
Föreningen verkar för att främja finska språket och sverigefinsk finsk kultur, och anordnar olika aktiviteter för barn och vuxna.
www.malmosuomi.se, www.facebook.com/malmosuomi

Motorklubben Tändstiftet
Track racing (Speedway och Flat Track).
www.tändstiftet.se

Malmö Bridgeklubb
Vår förening erbjuder bridgespel och bridgekurser. Under Föreningarnas dag kommer vi att erbjuda drop-in i vår bridgelokal som ligger vid Triangeln, Möllevångsgatan 24.
www.svenskbridge.se/malmö-bk

Spinndisc Frisbeeklubb
Vi är verksamma på totalt 6 banor (2 i Malmö, 2 i Lund och 2 i Veberöd). Under Föreningarnas dag har vi en disc golf korg på plats så att man få prova att göra kortare puttar med en disc golf disc. På så sätt får man lära sig lite om grepp, teknik och glädjen av att lyckas sätta discen i korgen.
www.spinndiscfk.se

Malmö Squash Club
Hos oss kan du träna både Squash & Gym.
www.theclubmalmoe.se

Skåne Netball Club
We are a community netball club here in Skåne Sweden. We offer weekly social netball and participate in friendly games with other netball teams in the nordic region as well as attend European netball tournaments. Netball is a great team sport for all, we hope you will join us!
https://skane-netball-club.webnode.page

Circustancia
Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet, sprida kunskap inom- och tillgängliggöra poledance och aerial art (såsom luftakrobatik i olika former), samt med särskild målsättning främja utövandet av dans, cirkus, scenkonst, performance och akrobatik bland såväl vuxna som barn och ungdomar och skapa förutsättningar för medlemmar att utvecklas från amatör till professionell utövare.

Malmö Djurskyddsförening
Vi bedriver aktivt djurskyddsarbete genom att agera i djurskyddsfrågor, svara på frågor och vägleda, informera i skolor samt ha kontakt med våra medlemmar genom möten och studiebesök. Malmö Djurskyddsförening förmedlar också djur, framförallt hundar som har förlorat sina ägare eller av myndigheterna förverkats. Utöver det medverkar vi genom att dela ut medel till projekt som stöder djur och djurskydd.
www.malmodjurskyddsforening.nu

Scenprogram under Föreningarnas dag 11 augusti 2024 – Gatuscenen på Gustav Adolfs torg

Mellan kl. 12.00-15.00 kommer föreningarna som deltar i Föreningarnas dag att bjuda publiken på underhållning! Här får vi smakprov på kampsport, dans, dräktvisning av Malmöhus Gardet och mycket mer!

Beräknad tid

Förening

12.00-12.05

MISO

12.05-12.15

Malmö FBC

12.15-12.25

Malmö Djurskydd

12.25-12.35

GAK Enighet

12.35-12.45

Bulltofta SIF

12.45-12.55

FRISKT

12.55-13.05

C.O.L.I.B.R.I

13.05-13.15

Malmöhusgardet

13.15-13.25

Hua Ding Chinese Swedish Cultural Association

13.25-13.35

PAUS

13.35-13.45

Positiva Gruppen Syd

13.45-13.55

Circustancia

13.55-14.05

Frontier MMA

14.05-14.15

Malmö Släktforskning

14.15-14.25

Hua Ding Chinese Swedish Cultural Association

14.25-14.35

Malmö Parkourklubb

14.35-14.45

Malmö Budoklubb

14.45-15.00

Rydbergs Dance Academy


* Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Posted in Okategoriserade.