Om oss

MISO bildades 1974 och förkortningen står för Malmö Idrottsföreningars Samorganisation. MISO har till uppgift att företräda idrottsföreningar i Malmö. MISO är ett kontaktorgan inför Malmö Kommun Fritidsnämnden och andra nämnder samt främjar samarbetet mellan idrottsföreningar, idrottssammanslutningar och andra ideella organisationer i Malmö.

Exempel på de frågor MISO driver är anläggning, bidrag, inkludering, folkhälsa, arbetsmarknad och skolrelaterade frågor. Men många fler frågor ingår i våra uppgifter.

MISOs styrelse består av representanter från Malmöidrotten och tillsammans med våra medlemsföreningar verkar vi för att skapa de bästa förutsättningarna för idrotten i Malmö.

MISO stöder idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap, Demokrati och delaktighet, Allas rätt att vara med samt Rent spel.

Läs mer om MISOs arbete i vår verksamhetsberättelse och verksamhetsplan.

Våra utmärkelser

MISOs utmärkelser

MISO delar ut de prestigefyllda priserna "Årets Pegasus", Årets Idrottskvinna samt Lovande tjej.
Läs mer om våra Utmärkelser

Våra medlemsföreningar

MISOs medlemsföreningar speglar bredden i Malmös fantastiska föreningsutbud och möjligheterna till idrott, rörelse och gemenskap. Våra medlemsföreningar representerar tillsammans ett otroligt brett utbud av olika idrotter och här hittar du allt ifrån barn-, ungdoms-, senior-, bredd- och elitidrott.

MISOs medlemskatalog

MISOs digitala karta

Medlemskap i MISO

Är ni en idrottsförening i Malmö och vill vara med och påverka idrottens förutsättningar i Malmö så tveka inte att bli medlem i MISO. Tillsammans skapar vi bästa förutsättningar för idrotten i Malmö! Läs mer om att Bli medlem i MISO