Om oss

MISO bildades 1974 och förkortningen står för Malmö Idrottsföreningars Samorganisation. MISO har till uppgift att företräda idrottsföreningar i Malmö. MISO är ett kontaktorgan inför Malmö Kommun Fritidsnämnden och andra nämnder samt främjar samarbetet mellan idrottsföreningar, idrottssammanslutningar och andra ideella organisationer i Malmö.

Exempel på de frågor MISO driver är anläggning, bidrag, integration, folkhälsa, arbetsmarknad och skolrelaterade frågor. Men många fler frågor ingår i våra uppgifter. MISO delar ut de prestigefyllda prisen “Årets Pegasus”, Årets Idrottskvinna samt Lovande tjej.

Medlemskap i MISO får idrottsförening som är verksam i Malmö. MISO har inget vinstsyfte, och är partipolitiskt och religiöst obunden. Alla som är intresserade av den organiserade idrotten är välkomna att kontakta oss.

Integritetspolicy: MISOs integritetspolicy

Folder: MISO folder

Katalog över medlemsföreningarna

MISO:s medlemsföreningar

MISO har gjort en katalog över medlemsföreningarna. Tanken är att den skall vara till hjälp för idrottsintresserade att på ett enkelt sätt se MISOs utbud av idrottsföreningar och komma i kontakt med dessa.

MISO är medlem i

Skånes Föreningar
Sveriges Föreningar
World Leisure Organization