Om oss

MISO bildades 1974 och förkortningen står för Malmö Idrottsföreningars Samorganisation. MISO har till uppgift att företräda idrottsföreningar i Malmö. MISO är ett kontaktorgan inför Malmö Kommun Fritidsnämnden och andra nämnder samt främjar samarbetet mellan idrottsföreningar, idrottssammanslutningar och andra ideella organisationer i Malmö.

Exempel på de frågor MISO driver är anläggning, bidrag, integration, folkhälsa, arbetsmarknad och skolrelaterade frågor. Men många fler frågor ingår i våra uppgifter. MISO delar ut de prestigefyllda prisen “Årets Pegasus”, Årets Idrottskvinna samt Lovande tjej.

Medlemskap i MISO får idrottsförening som är verksam i Malmö. MISO har inget vinstsyfte, och är partipolitiskt och religiöst obunden. Alla som är intresserade av den organiserade idrotten är välkomna att kontakta oss.

Integritetspolicy: MISOs integritetspolicy

Folder: MISO folder

Katalog över medlemsföreningarna

MISOs medlemsföreningar

MISO har gjort en katalog över medlemsföreningarna. Tanken är att den skall vara till hjälp för idrottsintresserade att på ett enkelt sätt se MISOs utbud av idrottsföreningar och komma i kontakt med dessa.

MISO är medlem i

Skånes Föreningar
Sveriges Föreningar
World Leisure Organization