MISOs utmärkelser 2023 är utsedda

Bild: vänster – Linnea Ekman, Borgens Fight Center IF, höger – Signe Stahl, Malmö Kappsimningsklubb

Årets Idrottskvinna och Lovande tjej 2023 är utsedda 
Malmö Idrottsföreningars Samorganisation (MISO) delar årligen ut de två prestigefyllda priserna ”Årets idrottskvinna” och ”Lovande tjej”. Priserna instiftades 1983 respektive 1984 till följd av ”Tjejdrottens år” som var en landsomfattande kampanj. Med satsningen ville MISO få fler tjejer till idrotten, göra insatser för att behålla tonårsflickor, få fler kvinnliga ledare samt mer kvinnlig representation i styrelserna. Idrotten har kommit en bra bit på vägen gällande dessa frågor men det finns fortsatt anledning att fokusera på kvinnliga idrottsutövare och ledare.

Årets Idrottskvinna 2023 – Linnea Ekman 
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Årets Idrottskvinna i Malmö för 2023 går till Linnea Ekman, Borgens Fight Center IF.

Motivering:
”Priset Årets Idrottskvinna går till Linnea Ekman, Borgens Fight Center IF. Genom en målmedveten satsning och stor energi har Linnea lagt grunden för de senaste årens stora framgångar både nationellt och internationellt. 2023 var ett år så fyllt av framgångar att Linnea idag rankas som 1:a av World Association Of Kickboxing Organizations.
I mycket tuff konkurrens har Linnea nått denna position i en sport som internationellt är så mycket större än här på hemmaplan.”

Lovande tjej 2023 – Signe Stahl 
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Lovande tjej i Malmö för 2023 går till Signe Stahl, Malmö Kappsimningsklubb.

Motivering:
”Priset till årets Lovande tjej går till Malmö KK:s simhopparlöfte Signe Stahl. Under året har hon bland annat vunnit guld och silver på SM, samt tagit fyra individuella guld på Nordiska Mästerskapen för seniorer och juniorer. Hon har även haft stora framgångar inom synchro (parhoppning) under Nordiska Mästerskapen och Junior EM. Därmed följde hon upp tidigare framgångar och visade att hon håller en konstant hög nivå.”

Fakta:
Malmö Idrottsföreningars Samorganisation (MISO) verkar för att skapa bästa förutsättningar för idrotten och föreningslivet i Malmö. Juryn för ”Årets Idrottskvinna” och ”Lovande tjej” består av representanter från massmedia och MISOs styrelse. Endast MISOs medlemsföreningar kan nominera kandidater till priserna. Priserna delas ut på Föreningsgalan hösten 2024. Föreningsgalan arrangeras av Fritidsnämnden för att hylla eldsjälar och föreningar i Malmö.

 

Posted in Okategoriserade.