MISOs utmärkelser 2018 är utsedda

Årets Idrottskvinna 2018 – Sandra Anderberg
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Årets idrottskvinna i Malmö för 2018 går till Sandra Anderberg, Örestads Ryttaresällskap.

Motivering:
”Hon rör sig på hästryggen som om det vore ett dansgolv. Med talang och hårt arbete försvarade hon sin titel som svensk mästare, för sjätte året i rad. Nu utmanar hon världseliten på allvar. 2018 blev Sandra Anderberg historisk att som första svenska voltigören tävla i världscupen.”

Årets Idrottskvinna

Lovande tjej 2018 – Emilia Garip Nilsson
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Lovande tjej i Malmö för 2018 går till Emilia Garip Nilsson, Malmö Kappsimningsklubb.

Motivering:
”Emilia Nilsson Garip tog brons på svikthopp 1m vid EJM samt brons på svikthopp 3m vid JVM. Emilia har en förmåga att lyfta sig i finaler vilket är en mycket bra egenskap och det var lyftet i finalen som gjorde att hon hoppade till sig ett brons vid såväl EJM som JVM. Emilia är med sin graciösa hoppning ett stort framtidslöfte.”

Lovande tjej

Juryn (representanter från massmedia och MISOs styrelse) har utsett årets bästa idrottskvinna och lovande tjej för år 2018. Malmö har många duktiga idrottsutövare på damsidan. Antalet föreslagna kandidater till utmärkelserna var 13 stycken. Juryn har sedan 1983 utsett Årets idrottskvinna och sedan 1984 Lovande tjej.

Priserna kommer att delas ut på Föreningsgalan den 10 maj 2019 i festlokalen 1910 i Stadion på Stadionområdet.

Posted in Okategoriserade.