MISOs utmärkelser 2017 är utsedda

Årets Idrottskvinna 2017 – Ellen Rasmussen
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Årets idrottskvinna i Malmö för 2017 går till Ellen Rasmussen, Malmö Floorball Club.
Motivering:
”Hon behandlar bollen med sin klubba som ett trollspö och har som den lysande stjärnan etablerat sitt lag på den högsta nationella nivån i Sverige. En fantastisk säsong kröntes med att som första Malmöspelare bli världsmästare i sin idrott”.

Årets Idrottskvinna

Lovande tjej 2017 – Tonya Paulsson
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Lovande tjej i Malmö för 2017 går till Tonya Paulsson, GK Motus-Salto.
Motivering:
”Redan som 14-åring är Tonya Paulsson rik på både erfarenhet och framgång i en världsidrott som artistisk gymnastik. Med flera medaljer i såväl nationella som internationella tävlingar har Tonya en given plats i det svenska juniorlandslaget.
I konkurrens från hela världen visar Tonya upp sin talang med att ständigt vara med i toppen och utmana om förstaplatsen i flera grenar”.

Lovande tjej

Juryn (representanter från massmedia och MISOs styrelse) har utsett årets bästa idrottskvinna och lovande tjej för år 2017. Malmö har många duktiga idrottsutövare på damsidan. Antalet föreslagna kandidater till utmärkelserna var 19 stycken. Juryn har sedan 1983 utsett Årets idrottskvinna och sedan 1984 Lovande tjej.

Priserna kommer att delas ut vid Malmös Föreningsgala den 4 maj på Malmö Arena.

Posted in MISO.