Caroline Jönsson – Idrottens Walk of Fame

Vid årets utdelning av minnesplatta på Idrottens Walk of Fame i Malmö föräras Caroline Jönsson en minnesplatta på Stadiontorget i Malmö. Utdelningen sker torsdagen den 12 september kl. 15.00 på Stadiontorget.

Caroline Jönsson är fotbollsmålvakt med 80 landskamper, silvermedaljer i VM 2003 och EM 2001. Större delen av sin karriär var hon verksam i Malmö FF och LdB FC. Hennes största merit på nationell nivå är seger i Svenska Cupen 1997. Hon har blivit utsedd till årets målvakt i Sverige två gånger.

– Caroline är en av Malmöfotbollens starkaste profiler. Både på och utanför plan. Som spelare välmeriterad i både nationella som internationella sammanhang. Utanför plan har Caroline en stark och viktig röst för en mer jämställd fotboll, säger Ewa Bertz (L), fritidsnämndens ordförande.

Juryn som utsett årets Malmöidrottare består av:

Ewa Bertz, fritidsnämndens ordförande
Sven-Erik Rasmusson, fritidsnämndens först vice ordförande
Tony Rahm, fritidsnämndens andre vice ordförande
Tommy Theorin, MISO
Lena Videkull, MISO (adjungerad)
Roger Gottfridsson, Idrottsmuseets vänner
Anita Torstensson, Idrottsmuseets vänner
Johan Hermansson, fritidsdirektör fritidsförvaltningen
Fakta Idrottens Walk of Fame

Idrottens Walk of Fame invigdes 2009 och är en minnesplats på Stadiontorget för idrottare som gjort stora idrottsliga framgångar genom tiderna och som har stark koppling till Malmö. Stadiontorget skall bestå av 40 stycken graverade minnesplattor när det är fullt. Med årets platta finns det nu 30 stycken. Se tidigare utmärkelser på www.malmo.se/walkoffame

Posted in Nyheter.