Sören Kim Busk

Sören Busk

Sören Busk – ledamot i MISOs styrelse

Mina idrotter:
Jag har spelat handboll och fotboll på rimlig nivå men har testat alla bollsporter och racketsporter. Friidrotten kom in i mitt liv för ca 25 år sedan – båda mina barn har varit aktiva sedan femårsåldern i Heleneholm och senare MAI. Själv har jag bara ägnat mig åt friidrott i skolan.

Är engagerad i:
MAI där jag var klubbdirektör i 4 år och nu är jag styrelseledamot och jobbar med Stadionområdet och kontakter inom kommunen mm.
Friskis & Svettis där jag var verksamhetschef i 2 år och idag är jag konsult/ekonomisk rådgivare.
MISO där jag har rollen som kassör.

Min bakgrund:
Jag är utbildad civilekonom Copenhagen Business School, utbildad revisor och har senare jobbat som CFO (ekonomidirektör) i en rad större företag. Har på båda MAI och Friskis & Svettis gjort ”turnarounds” som säkrade ekonomisk stabilitet för framtiden (Intäktsoptimering/kostnadseffektivisering).
Jag har erfarenhet i arbete på alla nivåer i företag och organisationer, har bra kontakt till Malmö stad och äger företag Busk Consulting – Management & Finance support.

Varför är du engagerad i MISO och MISOs styrelse:
Eftersom idrotten har alltid varit viktig i vår familj och den yngste håller fortfarande på med friidrott på elitnivå och den äldsta som tränare i MAI vill jag gärna ge tillbaka till idrotten och är därför aktivt involverad för bättre stöd och faciliteter till idrotten i Malmö.

Viktiga frågor för Malmös idrottsföreningar på kort och lång sikt:
Behålla och förbättra stöd och faciliteter för idrotten.

På vilket sätt kan jag vara ett stöd för idrottsföreningar i Malmö?
Dels genom min yrkesmässiga bakgrund, dels genom mina 6 års erfarenhet som ansvarig för olika föreningar samt erfarenhet från styrelsearbete i båda föreningslivet och genom min tidigare karriär.


Förtroendeuppdrag i MISOs styrelse
Ingår i MISOs grupp för anläggning & lokal frågor
Årets förening och årets eldsjäl – ordinarie ombud