Yvonne Berndt föräras Idrottens Walk of Fame 2021

Yvonne Berndt föräras en minnesplatta på Idrottens Walk of Fame i Malmö. Stort grattis från MISO! Ceremoni med utdelning kommer att äga rum under hösten 2021.

Idrottens Walk of Fame invigdes 2009 och är en minnesplats på Stadiontorget för Idrottare som gjort stora idrottsliga framgångar genom tiderna och som har stark koppling till Malmö. Stadiontorget skall bestå av 40 stycken graverade minnesplattor när det är fullt. Med årets platta finns det nu 32. Se tidigare utmärkelser på www.malmo.se/walkoffame

Fakta Yvonne Berndt
Bowlingspelaren Yvonne Berndt har representerat seniorlandslaget sedan 14 års ålder. Hon har vunnit ett VM-guld, ett VM silver, ett VM-brons, nio NM-medaljer och ett EM-guld. Hon är flerfaldig svensk mästarinna och var första kvinna från Europa att spela på den amerikanska proffstouren. Yvonne tränar idag ungdomar i Skånes Bowlingförbund. Hon tävlade för BK Triumf, Malmö.

Juryn för Walk of Fame är:
Ewa Bertz, Fritidsnämndens ordförande
Sven-Erik Rasmusson, Fritidsnämndens förste vice ordförande
Tony Rahm, Fritidsnämndens andre vice ordförande
Tommy Theorin, MISO
Lena Videkull, MISO (adjungerad)
Roger Gottfridsson, Idrottsmuseets vänner
Anita Torstensson, Idrottsmuseets vänner
Johan Hermansson, fritidsförvaltningen

Info Walk of Fame
För att kunna utses till Walk of Fame ska idrottsutövaren ha en stark koppling till Malmö. Den som utses skall ha utfört enastående eller förebildliga idrottsprestationer på nationell eller internationell nivå. De skall också deltagit i en idrott vars förbund varit medlem i Svenska Riksidrottsförbundet.

För att kunna tilldelas idrottens Walk of Fame skall karriären vara avslutad, ha en Malmöanknytning och minst två år skall ha gått efter den avslutade karriären. Med avslutad karriär menas att man slutat vara aktiv i sin specialidrott på elitnivå.

Posted in Nyheter.