Skräpplockardagarna i april

Hej alla ungdomsföreningar i Malmö kommun!
Snart är det vår och då är det dags för Håll Sverige Rents skräpplockardagar! Skräpplockardagarna är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Till kampanjen finns ett kostnadsfritt pedagogiskt material.

Det kostar ingenting att delta och alla ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj får skräpplockarpåsar skickade från Håll Sverige Rent direkt till föreningen.

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och ledare.

I Malmö kommun samarbetar vi med Håll Sverige Rent i Skräpplockardagarna och vi på kommunen hoppas att alla föreningar som jobbar med barn och unga sluter upp och är med! Även många skolor och förskolor i kommunen deltar i kampanjen. I Malmö engagerar vi oss under vecka 17, 20-26 april, och ni väljer själva vilken dag under veckan som passar er bäst, eller om ni vill välja en annan vecka.

Allra bäst blir det om varje förening gör EN samlad anmälan för ALLA barn men det går även att anmäla en enskild barngrupp. Anmäler man enskilda grupper är det viktigt att man samordnar det för att spara på miljön och Håll Sverige Rents resurser, så att dubbelanmälningar undviks.

Viktig info för dig som deltar:

  • 31 januari öppnar anmälan till Skräpplockardagarna här; hsr.se/anmalan2020
  • Den som gör anmälan och vill ha påsar beställer själv de kostnadsfria skräpplockarpåsarna till skolan här: https://webshop.hsr.se/ Den som anmäler sig får en kod skickad att lägga in. Leveranstid för påsarna sedan beställningen gjorts är 10 dagar. Materialbeställningar kan skickas ut från och med den 17 februari.
  • Tänk på att det kan vara stängt för lov och att du som anmäler ser till att det finns någon som kan ta emot materialet när det kommer
  • 15 maj stänger anmälan för de kostnadsfria påsarna. Efter det datumet går det bra att beställa i Håll Sverige Rents webbshop: https://webshop.hsr.se/
  • Det pedagogiska materialet från Håll Sverige Rent ”Skräplabbet” hittar ni här: skraplabbet.se/
  • Till skräpplockardagarna på Håll Sverige Rents hemsida här: hsr.se/skrapplockardagarna
  • Efter plockningen ber vi er att så långt som möjligt ta hand om skräpet i era vanliga sopkärl.
  • Kontakta Håll Sverige Rent för frågor kring pedagogiskt material och påsbeställning: spd@hsr.se
Posted in Nyheter.