Ny utdelningsdag av Malmö stads idrottspris

På grund av pandemin tillkännagav juryn sitt beslut redan i våras genom nedan pressmeddelande, och vid det tillfället visste man inte när utdelningen av statyetten skulle kunna genomföras. Juryn för Malmö stads idrottspris har nu tillsammans med FC Rosengård och Caroline Seger kommit överens om att överlämnandet sker på Malmö IP söndagen den 11 oktober i samband med att man singlar slant om sida inför matchstart kl 15.00.

Förhoppningen är att samtidigt kunna dela ut statyetten till Oskar Rozenberg Hallberg, men ännu inte helt klart om han har möjlighet att komma.

Carina Nilsson
KF ordförande
2020-09-28

Malmö stads idrottspris för bästa idrottsprestation år 2019.
Juryn för Malmö stads idrottspris har beslutat tilldela två personer Malmö stads Idrottspris 2019.

Oskar Rozenberg Hallberg, skateboard, för sina dubbla VM-guld åren 2018 och 2019 samt att han är ett stort hopp inför nästa OS.

Caroline Seger för att hon som lagkapten lett FC Rosengård till SM guld och Sverige till ett VM brons samt erhållit diamantbollen 2019.

Malmö stads idrottspris har sedan 1980 delats ut till ”därav förtjänt idrottsutövare” och består av statyetten “Nike” formgiven av ädelsmeden Magnus G:son Liedholm samt 20 000 kronor. Vinnarna erhåller var sin statyett och delar på prissumman.

På grund av Covid-19 har juryn beslutat att pristagarna erhåller sina prispengar snarast men att statyetten kommer att delas ut på en ceremoni så snart nytt datum kan fastställas.

I juryarbetet har följande personer deltagit:

Carina Nilsson, juryns ordförande
Ewa Bertz, fritidsnämndens ordförande
Sven-Erik Rasmusson, fritidsnämndens vice ordförande
Tony Rahm, fritidsnämndens 2e vice ordförande
Tommy Theorin, ordförande i MISO (Malmö Idrottsföreningars Samorganisation)
Michael Lindholm, Skånska Dagbladet
Frida Ardemark, Radio Malmöhus

Posted in Nyheter.