MISOs utmärkelser 2020 är utsedda

Bild: Nikki Anderberg, MAI och Johanna Magnusson, BMK Aura

Årets Idrottskvinna 2020 – Johanna Magnusson
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Årets Idrottskvinna i Malmö för 2020 går till Johanna Magnusson, BMK Aura.

Motivering:
”Johanna Magnusson är den klarast lysande stjärnan i Auras lag som leder den svenska ligan. Hon har också stora framgångar i danska ligan, vann SM-guld för fjärde året i rad i dubbel och har avancerat till plats 34 på världsrankingen i dubbel, trots att tävlingsmöjligheterna minskat under pandemin. Ändå blev det framgångar för henne i flera stora internationella turneringar – bland annat bronsplats i Swedish Open och en andraplats i Højbjerg Grand Prix i Danmark.”

Lovande tjej 2020 – Nikki Anderberg
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Lovande tjej i Malmö för 2020 går till Nikki Anderberg, MAI.

Motivering:
”Nikki Anderberg inte bara vann SM-guld på 100 meter, hon gjorde det helt överraskade, på en riktigt bra tid och efter att i två år haft skadeproblem med en fot. Tiden, 11,47, är den sjätte bästa någonsin i Sverige och den 18-åriga MAI-tjejen sprang nästan lika snabbt i försöken (11,50). Bland stjärnorna som efter SM-guldet har ett sämre personrekord på 100 meter än Nikki finns nu Carolina Klüft.”

Juryn (representanter från massmedia och MISOs styrelse) har utsett årets bästa idrottskvinna och lovande tjej för år 2020. Malmö har många duktiga idrottsutövare på damsidan. Juryn har sedan 1983 utsett Årets idrottskvinna och sedan 1984 Lovande tjej.

 

Posted in MISO.