MISOs utmärkelser 2019 är utsedda

Årets Idrottskvinna 2019 – Caroline Seger
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Årets Idrottskvinna i Malmö för 2019 går till Caroline Seger, FC Rosengård.

Motivering:
”Det kanske allra finaste är att vi blivit idoler och förebilder för en helt ny generation av pojkar och flickor”, konstaterade hon i tacktalet på Fotbollsgalan efter att för första gången på tio år tilldelats Diamantbollen. Och vilken förebild hon är. Hon ledde i somras det svenska landslaget till VM-brons och några månader senare klubblaget FC Rosengård till SM-guld. Dessutom gjorde hon sin 201 (!) landskamp.

Lovande tjej 2019 – Hanna Bennison
Malmö Idrottsföreningars Samorganisations pris till Lovande tjej i Malmö för 2019 går Hanna Bennison, FC Rosengård.

Motivering:
”Blott 17 år gammal spelade hon huvudrollen i det FC Rosengård som efter en övertygande säsong blev svenska mästarinnor. För sina insatser på mittfältet belönades hon med en plats i landslaget där hon fortsatte att leverera. Hanna Bennisons bollbehandling och spelförståelse fick under 2019 en hel fotbollsvärld att höja på ögonbrynen åt ett sällsynt stjärnskott.”

Juryn (representanter från massmedia och MISOs styrelse) har utsett årets bästa idrottskvinna och lovande tjej för år 2019. Malmö har många duktiga idrottsutövare på damsidan. Antalet föreslagna kandidater till utmärkelserna var 14 stycken. Juryn har sedan 1983 utsett Årets idrottskvinna och sedan 1984 Lovande tjej.

Priserna kommer att delas ut på Föreningsgalan den 8 maj 2020 på Restaurang 1910 på Eleda Stadion.

Posted in Okategoriserade.