Malmöfestivalen 2021 ställs in – vi ses 2022!

Malmö stad har beslutat att ställa in Malmöfestivalen även i år. Med hopp om att kunna mötas igen nästa sommar ser vi fram emot Malmöfestivalen 2022!

På många håll har det funnits en längtan efter att läget skulle förbättras inför sommaren 2021. Med denna förhoppning har Malmöfestivalen under våren arbetat med ett upplägg för en coronaanpassad festival. Evenemangsområdet skulle ha flyttats till Slottsparken, Kungsparken och Mölleplatsen för att kunna skapa ett anpassat deltagande för alla besökare.

Men vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi med hög smittspridning och stor belastning på sjukvården. Tiden för att planera har nu blivit så knapp att det inte längre är möjligt att genomföra en festival. Därför kommer Malmöfestivalen 2021 att ställas in och blickarna lyfts istället mot nästa år.

”Vi ser fram emot sommaren 2022 och hoppas att världen då har hunnit andas ut och samlat sig. Då kommer Malmöfestivalen att bli den fantastiska mötesplats som vi är vana vid att den är. Då vill vi fira att vi kan träffas igen, tillsammans med alla Malmöbor och besökare” säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande.

“Det är såklart tungt att behöva ställa in i år igen, men vi måste ha respekt för det rådande läget. Malmöfestivalen handlar om att mötas, att tillsammans under flera dagar uppleva musik, mat och kultur. Jag tror att 2022 blir ett fantastiskt år för detta. Det finns en stark drivkraft att få ta igen allt som vi har saknat tillsammans med Malmöborna”, säger David Östberg, en av tre projektledare för Malmöfestivalen.

Datumen för Malmöfestivalen 2022 är den 12-19 augusti.

Posted in Nyheter.