Klagshamns RF är Årets ridskola

Bild: Nille Elander

Stort grattis till vår medlemsförening Klagshamns Ryttarförening som är den första Malmöförening som fått priset som Sveriges bästa ridskola 2020.

Totalt finns cirka 450 ridskolor i Sverige och många starka kandidater till priset som delas ut av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med ridsportens huvudsponsor Folksam.
– Årets ridskola är det finaste priset man kan få. För det står för så många bra värden och det handlar om gemenskap och att få vara med hästar – hela livet! Och vad skulle samhället och näringslivet vara utan alla dessa barn och ungdomar som får växa och lära sig ta ansvar på ridskolan, säger Folksams VD och koncernchef Ylva Wessén.

Klagshamns RF är första ridskolan i Skåne att ta emot utmärkelsen. Det är Ridsportsverige som nominerar.
– Det här är ett bevis på att verksamheten uppskattas väldigt mycket av medlemmarna och för oss är Klagshamn en förebild som vi hoppas ska inspirera fler ridskolor i landet, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion.

Priset till Årets ridskola är ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor och uppmärksammas på digitala Ryttargalan som sänds med hjälp av ATG live från Kanal75 studio den 28 januari klockan 20.00 via Svenska Ridsportförbundets Facebook, Youtube samt på Equisport.

Motivering
”För en inkluderande, inspirerande och kvalitetsmärkt ridskoleverksamhet i absoluta toppklass. Ett sant föredöme i svensk ridsport! Här stortrivs hästar och människor på en toppmodern anläggning byggd på/genom genuint engagemang, målmedveten styrning och vinnande samarbeten. Hos Klagshamns RF är säkerhet och hästvälfärd givna honnörsord, ungdomssektionen ett självklart nav och duktiga ridlärare ett starkt signum. Kamratskap, respekt och glädje är kuggarna i den varma ”Klagshamnsandan” som gör föreningen till en fantastisk plats att vara på, växa och utvecklas tillsammans med hästar och hästvänner – hela livet.”

Läs mer här:
https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2021/01/klagshamnsrfararetsridskola

Posted in Nyheter.