Jimmy Björkstrand föräras Idrottens Walk of Fame 2020

Vid årets utdelning av minnesplatta på Idrottens Walk of Fame i Malmö föräras Jimmy Björkstrand en minnesplatta på Stadiontorget i Malmö. Utdelningen sker tisdagen den 20 oktober 16.00 på Stadiontorget. Media bjuds in att närvara vid utdelningen.

Idrottens Walk of Fame invigdes 2009 och är en minnesplats på Stadiontorget för Idrottare som gjort stora idrottsliga framgångar genom tiderna och som har stark koppling till Malmö. Stadiontorget skall bestå av 40 stycken graverade minnesplattor när det är fullt. Med årets platta finns det nu 31. Se tidigare utmärkelser på www.malmo.se/walkoffame

Tid: tisdagen den 20 oktober 2020 klockan 16.00
Plats: Stadiontorget (mellan Malmö stadion och Eleda stadion) i Malmö.

Fakta Jimmy Björkstrand
Goalballspelaren Jimmy Björkstrand, född 1979, har representerat Sverige i 915 landskamper, deltagit i fyra Paralympics, tre VM och fyra EM. Han har ett VM-guld, ett VM-silver, två EM-brons och ett silver och två brons i Paralympics.

Jimmy har fem Champions League-segrar med FIFH (Föreningen Idrott För Handikappade) och 14 SM-guld. Han är utsedd till ”Turneringens Värdefullaste Spelare” under Paralympics i Aten 2004, blivit skyttekung tre gånger i Champions League och är rankad som en av världens bästa goalballspelare.

Juryn för Walk of Fame är:
Ewa Bertz, Fritidsnämndens ordförande
Sven-Erik Rasmusson, Fritidsnämndens först vice ordförande
Tony Rahm, Fritidsnämndens andre vice ordförande
Tommy Theorin, MISO
Lena Videkull, MISO (adjungerad)
Roger Gottfridsson, Idrottsmuseets vänner
Anita Torstensson, Idrottsmuseets vänner
Johan Hermansson, Fritidsförvaltningen

Posted in Nyheter.