Hbtqi-inkludering inom idrotten i fokus på Inclusive Sports Forum

Bild: malmo.se

Lotta Schelin, Maria Rooth, Tobias Karlsson och Rickard Söderberg gästar tvådagarskonferens på Stadionområdet i Malmö under EuroGames 2021.

Inclusive Sports Forum hålls i Malmö 18-19 augusti som en del av EuroGames 2021. Temat för konferensens föreläsningar och panelsamtal är hbtqi-inkludering inom idrotten.

Första dagen under Inclusive Sports Forum föreläser Lukas Svärd som i 18 års tid levde i konstant kamp mot sig själv, sin kropp och samhället, fram tills han fick genomgå en könsbekräftande behandling. Caroline Jönsson föreläser om socialt entreprenörskap och social rättvisa. Malbas, FC Rosengård, Crime City Rollers och Svenska Hockeyligan håller panelsamtal om hur föreningar och idrottsorganisationer kan skapa en verksamhet som är öppen för alla hbtqi-personer. Den första dagen hålls på svenska med ett lokalt fokus och är ett samarbete mellan Malmö stad, RF-SISU Skåne och Riksidrottsförbundet.

På torsdagen, Inclusive Sports Forums andra och sista dag, föreläser fotbollsproffset Lotta Schelin, dansaren Tobias Karlsson och ishockeystjärnan Maria Rooth. Moderator är operasångare Rickard Söderberg som i många år haft ett stort engagemang inom hbtqi-frågor och mänskliga rättigheter. Programmet hålls på engelska och har ett internationellt fokus.

Om Eurogames och Inclusive Sports Forums på malmo.se

Posted in Nyheter.