Coronainformation från fritidsförvaltningen 5 mars

Mars är här och det dyker upp fler och fler vårtecken som ger oss hopp om ljusare tider. På pandemifronten är dock läget fortsatt mycket allvarligt och det är att hålla i och hålla ut som gäller. Vaccinationerna är igång och nu vill vi inte snubbla på mållinjen.

Igår meddelade regeringen i ett pressmeddelande att uppmaningen till landets kommuner om att hålla all icke nödvändig verksamhet stängd förlängs. Vad som avses med verksamhet som inte är nödvändig avgör respektive kommun utifrån de egna lokala behoven och förutsättningarna. För fritidsförvaltningens del betyder detta att vi inte gör några förändringar eller öppnar upp för fler grupper i dagsläget.

Vi har alla även fortsättningsvis ett gemensamt ansvar när det gäller att vidta åtgärder för att undvika smittspridning. För föreningar, ledare och varje enskild aktiv gäller det att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd. Respektive idrottsförbund har dessutom reglerat hur föreningar kan bedriva verksamhet på ett så smittskyddsäkert sätt som möjligt – även dessa ska följas. Tänk också på att fritidsnämndens regler vad gäller nyttjande av anläggningar fortsatt gäller.

Tack för ert engagemang och ansvarstagande – tillsammans gör vi skillnad!
Vänliga hälsningar
Johan Hermansson, fritidsdirektör

Följande gäller tills vidare:

  • Fritidsförvaltningens utomhusanläggningar är öppna för föreningsverksamhet (träning) oavsett ålder och serietillhörighet.
  • Inomhusanläggningarna är öppna för föreningsverksamhet (träning) för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Matcher/cuper är ej tillåtna (med undantag för yrkesverksam elitidrott).
  • Omklädningsrum hålls stängda (med undantag för yrkesverksam elitidrott och skolverksamhet).

Lär mer på malmo.se: https://malmo.se/Coronaviruset-och-sjukdomen-covid-19/For-foreningar-och-ideburna-organisationer-med-anledning-av-coronaviruset-och-covid-19.html

Posted in Nyheter.