Coronainformation från fritidsförvaltningen 19 mars

Vi närmar oss ännu en påsk och ett påsklov som inte kommer att bli som vi är vana vid. Trots att vi här i Skåne ser vissa ljusningar gäller fortsatt att hålla i och hålla ut. Smittspridningen i samhället ligger fortfarande på en hög nivå och vi har alla ett ansvar för att minska den på alla sätt vi kan. För fritidsförvaltningens del betyder detta att vi inte gör några förändringar eller öppnar upp för fler grupper i dagsläget. Vi vet att detta är ett tråkigt besked för många av er och att unga vuxna är en grupp som påverkas av detta i stor utsträckning.

Med det sagt, så tittar vi just nu på hur vi skulle kunna öppna upp för fler målgrupper efter påsk under förutsättning att smittspridningen fortsätter gå ner i Skåne och Malmö och att inget annat oförutsett händer. Detta bygger dock på att vi alla hjälps åt och följer regler och restriktioner, och inte tappar fokus på det stora målet som är att denna utdragna pandemi ska få ett slut. Till dess får vi hitta lösningar för motion och social interaktion under smittsäkra former även om vi längtar efter att ses på träningar, träffar, tävlingar och matcher som vanligt.

Följande gäller tills vidare:

  • Fritidsförvaltningens utomhusanläggningar är öppna för föreningsverksamhet (träning) oavsett ålder och serietillhörighet.
  • Inomhusanläggningarna är öppna för föreningsverksamhet (träning) för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Matcher/cuper är ej tillåtna (med undantag för yrkesverksam elitidrott).
  • Omklädningsrum hålls stängda (med undantag för yrkesverksam elitidrott och skolverksamhet).
  • Varje anläggning har ett begränsat maxantal personer utifrån pandemilagen (10 kvadratmeter per person).

Även fortsättningsvis har vi alla ett gemensamt ansvar när det gäller att vidta åtgärder för att undvika smittspridning. För föreningar, ledare och varje enskild aktiv gäller det att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd. Respektive idrottsförbund har dessutom reglerat hur föreningar kan bedriva verksamhet på ett så smittskyddsäkert sätt som möjligt – även dessa ska följas. Tänk också på att fritidsnämndens regler vad gäller nyttjande av anläggningar fortsatt gäller.

Nu håller vi i och håller ut – tillsammans gör vi skillnad!

Vänliga hälsningar
Johan Hermansson, fritidsdirektör

Mer information:
För föreningar och idéburna organisationer med anledning av coronaviruset och covid-19 på malmo.se

Posted in Nyheter.