Coronainformation från fritidsförvaltningen 19 februari

Nu är vi många som längtar efter ljusare tider på alla sätt och vi önskar väl alla att få återgå till en normal vardag där fritidsaktiviteter och träningar endast förknippas med glädje och samhörighet. Tyvärr är vi inte där än.

På gårdagens presskonferens (18/2) meddelade regeringen att uppmaningen till landets kommuner om att hålla all icke nödvändig verksamhet stängd förlängs ytterligare två veckor. För fritidsförvaltningens del betyder detta att vi inte gör några förändringar eller öppnar upp för fler grupper i dagsläget.

Vi har alla även fortsättningsvis ett gemensamt ansvar när det gäller att vidta åtgärder för att undvika smittspridning. För föreningar, ledare och varje enskild aktiv gäller det att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd. Respektive idrottsförbund har dessutom reglerat hur föreningar kan bedriva verksamhet på ett så smittskyddsäkert sätt som möjligt – även dessa ska följas.

Budskapet från regeringen och Folkhälsomyndigheten är tydligt – nu gäller det att hålla i och hålla ut för att undvika ökad smittspridning och en tredje våg.

Nästa vecka är det februarilov för Malmös barn och unga och vi vet alla hur viktigt föreningslivet är när det kommer till att aktivera alla lovlediga. Som ni vet har vi fått ställa in alla fysiska prova på aktiviteter inom Kul i Malmö, men på kulimalmo.se kommer det att bjudas på tips och digitala aktiviteter under hela veckan.

Tack för ert engagemang och ansvarstagande!

Vänliga hälsningar
Johan Hermansson, fritidsdirektör

Följande gäller tills vidare:

  • Fritidsförvaltningens utomhusanläggningar är öppna för föreningsverksamhet (träning) oavsett ålder och serietillhörighet.
  • Inomhusanläggningarna är öppna för föreningsverksamhet (träning) för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Varje anläggning har ett begränsat maxantal personer utifrån pandemilagen (10 kvadratmeter per person).

Lär mer på malmo.se: https://malmo.se/Coronaviruset-och-sjukdomen-covid-19/For-foreningar-och-ideburna-organisationer-med-anledning-av-coronaviruset-och-covid-19.html

Posted in Nyheter.