Nu är det tid att nominera kandidater till MISOs utmärkelser – Årets Idrottskvinna och Lovande tjej 2022

Prestationerna gäller för 2022 och ska vara individuellt. Lovande tjej kan nomineras från det kalenderår hon fyller 16 år och till det kalenderår hon fyller 18 år. Läs mer på vår hemsida under utmärkelser. Här finner du tidigare pristagare och statuterna.

2021 gick priserna till:


Årets Idrottskvinna: Daniella Busk, MAI
Motivering: ”Daniella Busk belönas för en fin kombination av prestation och bragd. Efter att i åratal ha plågats av skador och långa uppehåll kom hon tillbaka och blev snabbast i Sverige. SM-guldet på 100 meter beskrev hon själv som det största i karriären och det hade hon rätt i.”


Lovande tjej: Kristina Orban, Malmö Kappsimningsklubb
Motivering: ”Malmö KK:s Kristina Orban, född 2004, tog stora kliv under 2021. Då vann hon bland annat både U-SM och J-SM och blev uttagen till junior-EM i Rom.”

De som kan nominera till Årets Idrottskvinna eller Lovande tjej är MISOs medlemsföreningar. Det är enkelt att nominera och det ger bra PR för er förening.

Vilken är er kandidat?

Skicka ett mail till info@miso.se med följande information:

  • Namn på person
  • Namn på förening
  • Födelsedata på personen
  • Vilka idrottsmeriter har personen under året
  • Person som lämnat in förslaget
  • Din e-post

Senast den 15/2 2023 vill vi ha era förslag på kandidater.

TIPS!
Tänk på att det är du och din förening som är expert på just er idrott och för att juryn ska kunna göra en rättvis bedömning av de nominerades prestationer är det viktigt att du på ett lättförståeligt sätt beskriver den nominerades prestationer. De flesta kan till exempel lätt förstå vad ett SM Guld innebär men när det handlar om internationella tävlingar och ranking kan det vara en fördel om man förtydligar och beskriver hur viktig en tävling eller prestation är inom just den aktuella sporten, hur konkurrensen ser ut osv. Tänk dig att du ska beskriva varför den nominerade förtjänar utmärkelsen för någon om inte kan någonting alls om den aktuella sporten!

Juryn som består av: MISOs styrelse, Max Wiman, Richard Åkesson, Ole Törner och Viktoria Berggren kommer att fatta beslut om vinnarna den 16/2 2023.

Utmärkelserna delas ut på 2023 års Föreningsgala.

 

Posted in Okategoriserade.