John Johansson har avlidit

Tyvärr har vi nåtts av det tråkiga budskapet att vår Hedersledamot John Johansson somnade in under natten till söndagen den 23 april i en ålder av 91 år.

John Johansson har varit styrelseledamot, som revisor och andra uppdrag i Idrottsmuseets Vänner, IMV, i stort från bildandet 1985. När John år 2016 valde att dra sig tillbaka och avgå som revisor blev han av ett enhälligt årsmöte utsedd till Hedersledamot i IMV.

John var född på Möllevången i Malmö och var aktiv för föreningslivet i Malmö både som ekonomichef och sedermera tillförordnad direktör i Fritid Malmö. Dessutom har han varit medlem i ett stort antal föreningar i Malmö, såväl politiska som idrottsliga. John var under ungdomsåren aktiv i scouterna och som idrottsintresserad tonåring blev han 1951 medlem i MFF som han sedan dess i obruten följd varit medlem i. Sitt MFF följde han i vått och torrt och alltid lika kul var det att diskutera med honom om något kring hans favoritlag.

John har varit aktiv inom bowlingen för såväl MFF som Kulladal. Hans intresse, arbete och betydelse för föreningslivet i Malmö visar inte minst alla de årsredovisningar och bokslut som John gjort för många av Malmös föreningar genom åren. I början av 2000 talet säges det att uppåt ett 50 tal föreningar medverkade han i med arbetet kring deras årsredovisningar.

Idrottsmuseets vänner, Kockums Fritid, Fotbollens Vänner, Kulladals bowling och MFF är några av de organisationer och föreningar som John höll sig mycket aktivt uppdaterade kring.
John Johansson var en omtänksam och mysig hedersman och lämnar ett stort tomrum efter sig.

För styrelsen i IMV
https://imv.nu/

Posted in Nyheter.