Föreningarnas dag 13 augusti 2023

Den 13 augusti mellan kl. 11.00-15.00 har du möjlighet att möta Malmös föreningsliv på Gustav Adolfs Torg. Vi bjuder på en spännande mix av föreningar och om du letar efter ett nytt fritidsintresse eller kanske rentav en förening att engagera dig i ideellt är Föreningarnas dag en bra start! Mellan kl. 12.00-15.00 kommer flera av de deltagande föreningarna att uppträda på Gatuscenen och vi kan redan nu presentera scenprogrammet (notera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras med kort varsel).

Föreningslivet fyller en viktig funktion i samhället och bidrar till att skapa en meningsfull fritid för så många människor. För att föreningslivet ska kunna fortsätta blomstra behövs det fler som engagerar sig och i år kommer vi att ha stort fokus på det ideella engagemanget under Föreningarnas dag. Vi kommer att diskutera betydelsen av det ideella engagemanget för föreningslivet men även för individen! Som ideellt engagerad ger man av sin tid till andra men samtidigt ger det mycket mening och gemenskap tillbaka och just det kommer vi att titta närmare på under Föreningarnas dag!

Föreningarnas dag arrangeras av Malmö Idrottsföreningars Samorganisation – MISO och Malmö Ideella på uppdrag av fritidsförvaltningen

På Föreningarnas dag 13 augusti möter du:

GAK Enighet
GAK Enighet bedriver kampsportsträning för barn/ungdom och vuxna. På Enighet Sportcenter kan man träna Karate, Judo, Boxning, Taekwondo, Thaiboxning, Ju-Jutsu, Kendo, Aikido, Iaido och Arnis.
www.enighet.se

Malmö FBC
Malmö FBC erbjuder innebandy för både bredd och elit. Klubben har ett stort socialt engagemang och 2022 tog klubben emot Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad. Vid Malmö FBCs bord kommer barn och ungdomar att kunna tävla om att få komma upp på scenen och utmana spelare från klubben i en straff/prickskyttsfinal!
www.malmofbc.se

RSMH Mittpunkten Malmö + RSMH Skåne
Riksförbundet för Social och Mental Hälsa verkar för personer med social och psykisk ohälsa ska få sina rättigheter tillgodosedda. RSMH erbjuder en kamratstödjande verksamhet, mötesplatser och aktiviteter för sina medlemmar.
www.rsmh-malmo.se
www.rsmhskane.se

Malmö Finska förening
Föreningen verkar för att främja finska språket och sverigefinsk / finsk kultur, och anordnar olika aktiviteter för barn och vuxna.
www.malmosuomi.se

Positiva Gruppen Syd
Positiva Gruppen Syd en organisation som arbetar för alla som lever med hiv eller berörs av hiv i Södra Sverige. Föreningens syfte är att öka välbefinnande och stärka livskvaliteten för personer som lever med hiv. Det gör vi genom att erbjuda stöd, fokus på peer navigation och sociala aktiviteter för målgruppen samt föreläsningar och kampanjer för att minska hiv relaterade stigmat. Välkommen att prata med oss på Föreningarnas dag och delta i ett quiz!
www.pgsyd.se

Psoriasförbundet Malmö – Vellinge
Psoriasis är en vanligt kronisk sjukdom som drabbar 2-3% av världens befolkning. Det finns ingen bot för sjukdomen men den kan lindras med behandling. Psoriasisförbundet Malmö-Vellinge sprider information om sjukdomen, erbjuder medlemsaktiviteter och driver även en behandlingsanläggning i Malmö.
www.psoriasisforbundet.se/malmo-vellinge/

Malmö Esperantoförening
Sprida kunskap om och använda det internationella språket Esperanto. Vid vårt bord kan du delta i en språktävling i tipsformat – bokpris på rätta svar!
www.agado.net

Föreningen Värnet
Vår förening erbjuder social verksamhet för funktionshindrade. För att kunna vara med på alla våra aktiviteter behöver du vara medlem i föreningen. Vi gillar att spela bowling, bingo och att dansa. Då och då åker vi på utflykter eller läger.
www.varnet.se

Fair Play Tennisklubb
Fair Play Tennisklubb erbjuder tennisträning för barn/ungdomar och vuxna. Vi har även innebandy och fotboll för barn och ungdomar. Vid vårt bord har du möjlighet att prata tennis, få lära dig mer om sporten, titta på utrustning och delta i en enkel tävling.
www.fairplaysportclub.se

Föreningen Lajvet: Psykiskt hälsoforum (Café Lajvet)
Café Lajvet är en ideell mötesplats på Kärleksgatan 5A i centrala Malmö. Vi finns som en trygg punkt dit tjejer och kvinnor, främst i åldern 15-30 år är välkomna för gemenskap, ett lyssnande öra och ett varmt hjärta.
På Café Lajvet finns möjlighet att samtala, fika, pyssla, sy, läsa böcker, måla, vila eller bara vara tillsammans med andra. Vi arrangerar även temakvällar inom ämnet psykisk hälsa.
www.cafelajvet.se

Öresundsquiltarna
Vi vill att textilkonst och lappteknik ska leva kvar i både gammalt, nytt och riktigt modernt. Syr lappteknik och textil konst. Vi träffas en gång i månaden och på våra träffar tittar vi på olika tekniker, fikar, pratar och har trevligt. Utöver det erbjuder vi lite blandade aktiviteter och kurser.
www.oresundsquiltarna.se

Malmös FN-Förening
Vårt uppdrag är att sprida Förenta Nationernas budskap till alllmänheten i Malmö och på så vis bidra till en bättre värld. Det gör vi genom föreläsningar, workshops, studieresor och temadagar. Tillsammans med våra medlemmar vill vi utmana dagens samhällsfrågor på innovativa och kreativa sätt.
www.fn.se/malmo/

KSF Srbija
Vår förening erbjuder fotboll, basket och folkdans.
www.srbija-malmo.com

Allas lika värde förening
Vi erbjuder barn- ungdoms verksamheter även för vuxna och seniorer. Vi har allt ifrån idrottsaktiviteter till läxhjälp. Vid vårt bord kommer vi att erbjuda aktiviteter för barn gällande miljö & hållbarhet!
www.vfmalmo.org

Strokeföreningen Malmö
Vår målsättning är att ge strokedrabbade och deras närstående meningsfull information om stroke, möjlighet till erfarenhetsutbyte samt att få sätta en guldkant på en ibland trist och arbetsam vardag.
www.strokemalmo.se

FemNet – Lokalt ResursCentrum för kvinnor
FemNets syfte är att stärka kvinnors ställning i samhällslivet, på arbetsmarknaden och i företagandet. Speciell fokus ligger på kvinnors möten stad/landsbygd, synliggörande av kvinnors kulturarv, lokal utveckling och integration.
www.femnet.se

Aktiva Seniorer i Malmö
Att berika äldre människors tillvaro och motverka ensamhet bland äldre genom ett rikt utbud av aktiviteter såsom månadsmöten, utflykter, teaterresor, studiebesök och skapa en social trivsel, social samvaro och trivsel. Du kan alltid vid ett tillfälle deltaga i någon Prova på aktivitet vid någon av våra olika aktiviteter.
www.malmo.aktivaseniorer.com

Malmö Budoklubb
Budoträning är rolig, spännande och ger en varierad träning som bygger på anrika traditioner och rörelseglädje. Vi undervisar i fem olika budoarter.
www.malmobudoklubb.se

The CaliFactory
The CaliFactory är en idrottsförening specialiserad inom kroppsviktsträning med främsta inriktning på sporterna Calisthenics och Aerial Hoop. Vår vision är att erbjuda en gemenskap där träningsglädje, skratt och vänskap står i fokus. Vi jobbar med långsiktig hälsa genom att steg för steg bygga upp en stark och hållbar kropp som ska vara med oss för resten av livet. Vid vårt bord erbjuder vi prova-på aktiveter av blandade roliga övningar och trix för nybörjare.
www.thecalifactory.se

Malmö Kappsimningsklubb
Vi är en av Malmös största idrottsföreningar och vi erbjuder simskola, simhopp och simning för barn, ungdomar och vuxna.
www.malmosim.nu

Limhamn Griffins
Vi är en av Sveriges äldsta och mest meriterade föreningar för Amerikansk fotboll. Vi har lag i åldrarna 11 år och uppåt för både killar och tjejer. Välkommen till vårt bord för att träffa spelare, kika på utrustning och om du vill även prova den (om den passar😉)!
www.limhamn-griffins.com

Malmöhusgardet
Historisk förening som vill levandegöra Malmös praktfulla 1500-tals historia med kopior av dräkter och vapen från 1500-talet. Föreningen utför b la. vakthållning på Malmöhus och Rådhuset!
www.malmohusgardet.se

Energy Squares
Vi lär ut och dansar modern amerikansk squaredans! Kom och träffa oss och om du vill se oss när vi dansar så kommer vi att vara med i scenprogrammet på Gatuscenen under dagen!
www.energysquares.com

New York Dance IF
Vi är en dansskola som erbjuder klasser för alla åldrar, från 5 månader (mamma/bebis och uppåt). VI har många olika dansstilar att välja mellan och förutom dans har vi en hel del andra aktiviteter för barn och ungdomar som t ex filmkväll, läxhjälp, läger, camps och resor.
www.newyorkdance.se

Falun Gong
Falun Gong, även kallad Falun Dafa baseras på forntida kinesiska traditioner av hälsa och självförbättring.
Möt representanter från föreningen på Föreningarnas dag. Föreningen kommer att vara en del av scenprogrammet och du kommer att ha möjlighet att få ett smakprov på övningar.
www.falundafa.org

Scenprogram under Föreningarnas dag 13 augusti 2023 – Gatuscenen på Gustav Adolfs torg

Mellan kl. 12.00-15.00 kommer föreningarna som deltar i Föreningarnas dag att bjuda publiken på underhållning! Här får vi smakprov på kampsport, dans, panelsamtal, dräktvisning av Malmöhus Gardet och mycket mer!

Beräknad tid

Förening

12.05-12.15

Energy Square Dance

12.20-12.30

Falun Gong

12.35-12.45

Enighet

12.50-13.00

Malmöhus Gardet

13.05-13.15

New York Dance IF

13.20-13.30

Limhamn Griffins

13.35-13.45

Malmöhus Gardet

13.50-14.00

Malmös FN Förening

14.05-14.15

Enighet

14.20-14.30

Allas lika värde

14.35-14.45

Malmö FBC

14.50-15.00

Energy Square Dance


* Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Posted in Okategoriserade.