Bertil Jönsson 1930-2023

Med stor ledsnad har vi mottagit budet att vår Hedersledamot Bertil Jönsson avled i måndags kväll.

Bertil har betytt mycket för MISO och vår verksamhet och var under många år styrelseledamot i vår organisation. Han var alltid tillgänglig och tog sig an sina uppdrag med stor inlevelse, bidrog och delade alltid med sig av sitt stora kunnande och fann alltid ett sätt att sprida glädje med sin goda humor och erkänt lugna sätt!

Bertil skall vi också minnas för sin betydelsefulla och stora insats för utvecklingen inom idrotten och anläggningssidan i vår stad. Inte minst under sitt mångåriga arbete som omtyckt Fritidsdirektör. Bertil avslutade sin aktiva roll i arbetslivet genom att för Malmö stads räkning arbeta med att attrahera evenemang till Malmö. Låg där bland annat bakom att vi fick nöjet att i Isstadion live kunna uppleva två av dåtidens riktiga storheter Frank Sinatra och Julio Iglesias

Bertil var en av skaparna till Idrottsmuseet i Baltiska Hallen och utsågs också till Hedersordförande i Idrottsmuseets Vänner.

Badminton var hos Bertil favorit sporten där han var en spelare av hög nationella klass och representerade MAI. Både som aktiv och sedermera som ledare och styrelseledamot i föreningen. Tilläggas skall att han dessutom var svensk badmintons första förbundskapten. Fotbollen låg också Bertil varm om hjärtat och här representerade han IFK Malmö och  IF Allians.

Bertil, saknade är redan stor och tack för dina fantastiska insatser för hela vårt föreningsliv och MISO. Våra tankar går till hustru Siv och dotter Mariette med familj.

För MISO
Tommy Theorin

Posted in MISO.