Sommaraktiviteter på Handikappbadet

Vad
Spel & Pyssel, Lekar, Rita & Måla, Skratta m.m.

Var
Ribersborgs Handikappbad

Pris
GRATIS aktiviteter samt vi bjuder på saft. Ta mer än gärna med dig en kompis, förälder, mormor, morfar, farmor, farfar, bästis, kontaktman, kontaktperson, god man, förvaltare, eller någon annan.

Syfte
Deltagaren ska få ett socialt sammanhang i Föreningen Värnet samt möjlighet till att skapa ett nytt nätverk. Prioritering är deltagande i aktiviteten. Men möjligheten finns även att vara en hjälpande hand till de personer som behöver det, om deltagaren önskar det.
Språkträning under aktiviteten genom de diskussioner som företas, men även i de fall personen spelar spel eller arbetar med hantverk samt hjälper annan besökare i verksamheten

Om Föreningen Värnet
Föreningen Värnet är en förening med både sociala och idrottsliga aktiviteter (t.ex. bowling). Under sommaren arrangerar föreningen aktiviteter där deltagaren deltar på sina villkor. Föreningen har redan nu en del personer med annan bakgrund än svensk som besöker föreningens verksamheter, men välkomnar fler till denna verksamhet. Förutom att aktiviteten är språk- och nätverksfrämjande, så finns även en möjlig grund till ett engagemang som volontär. Vid aktiviteterna behöver personerna som har en funktionsvariation ibland hjälp med en del praktiska saker, vilket besökarna hjälper till med. Detta skapar en chans att knyta ännu närmre band med andra personer.