Daniel Ståhl får Malmö stads idrottspris för bästa idrottsprestation 2023

Bild: malmo.se

Juryn för Malmö stads idrottspris har beslutat tilldela Malmö stads idrottspris för bästa idrottsprestation år 2023 till diskuskastaren Daniel Ståhl, boende i Malmö, tävlande för Spårvägens FK.

Daniel Ståhl tilldelas priset med motiveringen:
Daniel Ståhl kunde på ett mirakulöst sätt, med enorm koncentration och nerver av stål, stå som guldmedaljör vid VM i Budapest 2023 genom att avgöra i tävlingens absolut sista kast. En idrottsbragd av allra högsta rang. Diskuskastet som mättes till 71,46 meter var dessutom VM-historiens längsta. Överst på meritlistan är OS-guld 2020 i Tokyo, 2 VM-guld 2019 och 2023 samt 14 SM-guld, varav 5 av dessa i kulstötning. 2023 tilldelades Daniel Ståhl Svenska Dagbladets Bragdguld.

Priset delas ut till Daniel Ståhl av Carina Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande i Malmö stad, i samband med Föreningsgalan den 4 oktober 2024 på Eleda Stadion.

Malmö stads idrottspris har sedan 1980 delats ut till ”därav förtjänt idrottsutövare” och består av statyetten “Nike” formgiven av ädelsmeden Magnus G:son Liedholm samt 20 000 kronor.

I juryarbetet har följande personer deltagit:
Carina Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande
Sanna Axelsson, fritidsnämndens ordförande
Darko Simic, 2:e vice ordförande i fritidsnämnden
Tommy Theorin, ordförande för MISO, Malmö Idrottsföreningars Samorganisation

Posted in Nyheter.